Knizner B. Sylvia

Egy asszony tollából

Egy asszony tollából

Tanár-diák szerelem

2015. augusztus 28. - Angel.sylvia

Egy egészen más téma, ami talán lerágott csont, de annak, aki épp benne van, aktuális. Érdekes és elgondolkodtató tények, ami valahol mégis érthető és reális, pedig megannyi probléma forrása: a tanár-diák szerelem.

tanar1.jpg

Valahol mindig piszkálta a fantáziámat, vajon miért esnek a diáklányok szerelembe a tanárukkal, aki a legtöbb esetben, sem korban, sem mentalitásban nem hozzájuk illő. Miért éreznek késztetést rá, hogy elfogadtassák és megszerettessék magukat? Hogyan alakul ki az egyszerű tanár-diák kapcsolatból szerelem, és mindez hová, merre vezet? Hol az eleje, hol a vége? Mi a még megengedett, mi az, ami már meghaladja a tűréshatárt? Mit tehetnek a szülők, és mit az iskola? Van rá szabályzat? Van bármilyen tiltás? Ha van is, a mondás itt is igazzá válik: "A tiltott gyümölcs a legédesebb."

Sokan nem értik, nem tudják elfogadni, hogy a diákok gyengéd érzelmei épp egy felnőttet, egy példaképet találnak meg, nem pedig egy korban és eszmében azonos kaliberű fiatalt. Ám mint mindennek, ennek is megvan a kellő magyarázata.

Vannak lányok, akik a saját korabeli fiúkat gyerekesnek, nyeglének tartják. Mind gondolkodásban, mind szellemileg érettebbek, így nem a félrehúzott baseballsapka, vagy egy félig letolt nadrág dobbantja meg szívüket, hanem egy kifejezetten férfias, kedves, úriemberként viselkedő érett férfi. Ugyanis abban a korban vannak, mikor könnyen lobbannak lángra, szükségük van a szeretetre, a megértésre, mivel szárnyaikat bontogatják. Elég, ha a tanár több figyelmet szentel nekik, máris úgy érezhetik, valami megmozdult bennük. Ha az illető éppen egy tiszteletben álló, számukra elérhetetlennek tűnő férfi, valamiért még inkább vágynak rá, hogy felkeltsék magukra a figyelmét. Ez persze nem jelenti azt, hogy tudatosan épp egy tanárba akarnak beleszeretni, csupán a tökéletesség látszata, a komolyság, a kedvesség, az okosság leveszi őket a lábukról.

Az, hogy a kapcsolat ezután hogyan alakul, javában függ a tanár mentalitásától, érzelmeitől. A középiskolákban egyre több esetről hallani, mikor a tanár és diákja között szerelem szövődött. Manapság már nincs különösebb hírértéke, hiszen a tanárok is emberek, vannak érzelmeik, és igenis beleszerethetnek egy kedves, édes, rátermett diáklányba, akinek a mosolya édes, mint a méz, tekintete lágy, mint a simogatás, hangja pedig zene az arra érzékenynek. Ám itt is, mint  mindenhol, akadnak problémák:

  1. Ha a diák kiskorú!!! (Kiskorú megrontását a törvény bünteti!)
  2. Ha a diák nem kiskorú ugyan, de tanulmányi eredményeit befolyásolja a kapcsolat
  3. Ha a tanár családos ember
  4. Ha az iskola szabályozza az efféle kapcsolatot
  5. Mindezeket kiküszöbölve is, a dolog etikátlan volta, a többi diákkal szembeni "előnyös" megkülönböztetés így is probléma marad.

 

Jó magam mindig ábrándos típus voltam, valahogy mindig mindenbe bele tudtam szőni a romantikát. A szerelem örök témája, és az iménti kérdések keverékéből megszületett egy újabb ötlet, egy újabb téma, egy újabb könyv, ami megpróbálja úgy bemutatni a tanár-diák szerelmet, hogy mindenki láthassa, átérezhesse, nem minden fekete és fehér, mert igenis vannak esetek, ahol már nem az ész, hanem a szív parancsol.

daniella.jpg

Letölthető változata az Adamobooks.com-ról ITT!

 

Szeretnél a könyvből egy ingyen példányt? Hamarosan megtudhatod, hogyan....

Ha szeretnél híreket kapni akciókról, ingyenes példányokról, iratkozz fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://angelssylvia.blog.hu/api/trackback/id/tr487733132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hókirályfi 2015.08.29. 10:21:59

A tanár és diákja közötti szerelemmel nincs semmi baj, amíg beteljesületlen marad.
Ha mégis fizikai kontaktusra kerül sor, akkor ez a tanár felelőssége, és a munkájára való alkalmatlanságát tükrözi.
Etikátlan cselekmény.

tnsnames.ora 2015.08.29. 11:46:23

@Hókirályfi:
És mi van, ha úgy marad beteljesületlen, hogy a tanár "csak" kezdeményezett, de hamvába holt a dolog? ;)

PS: amúgy diák is túlspilázhatja a történetet. Híres-nevezetes Eötvös Gimis történet, egy elsős lány annyira szerelembe esett az egyik tanár iránt, hogy eltanácsolás lett a vége (még bőven rendszerváltás elött).

Vincenzo6 2015.08.29. 13:23:50

Mindenhogy gáz. Már a nagy korkülönbség a kapcsolatban is. Beteg dolog, az ilyenben résztvevő fiatalnak és idősnek is súlyos önértékelési zavarai vannak, amiket optimális esetben gyógyítani kéne. De nem, ma divat ráhagyni, elhanyagolni. Mert azt hisszük, ha valaki beteg vágyait kiéli, attól lesz igazán boldog. Közben meg önmagát korlátozza és teszi tönkre.

Gergice 2015.08.29. 13:24:36

Tanárként is úgy gondolom, hogy az ilyesmit gyorsan rövidre kell zárni. Ha a tanár belemegy ilyesmibe, különösen ha kezdeményező félként, az szerintem is az alkalmatlanságát tükrözi. A szülők a gondjainkra bízzák ezeket a gyerekeket, hogy tanítsuk és neveljük őket, és nem azért hogy egyebeket műveljünk velük. Mert ők bizony még gyerekek, még ha esetleg korukat meghaladóan érettnek tűnnek is.

Altaïr 2015.08.29. 19:49:56

1. Nem csak öreg tanárok vannak.
2. Más iskolák is vannak, nem csak azok, ahol a tanár tanít.

Angel.sylvia · http://angelssylvia.blog.hu/ 2015.08.30. 14:06:12

A tanár is ember, vannak érzései. Nyilván egyik tanár sem úgy tervezi, hogy majd szerelembe bonyolódik az egyik diákjával. Mivel felnőtt, neki kell megszabnia a távolságot, de előfordul, hogy ez nem megy olyan simán, mint szeretné, főleg, ha a diáklány szerelme egyáltalán nem viszonzatlan. Hiszen, a szerelem nem válogat, nem néz sem kort, sem hivatást. Egyszer csak előtör, és utat követel magának. Van aki ezt tudja kezelni, van aki nem. A probléma jobbadán abból alakul ki, ha a diák kiskorú, és a plátói szerelmen kívül bármi más is lezajlik, vagy ha nagyobb port kavar a dolog, mint maga a tanítás.
süti beállítások módosítása