Knizner B. Sylvia

Egy asszony tollából

Egy asszony tollából

Tervezz egy új jövőt!

Mik a céljaid az életben?

2017. július 16. - Angel.sylvia

A mai világban, ahol "Magyarország jobban teljesít", nagyon sok ember él a létminimumhoz közel. Nincs jövőképük, mert a havi fizetésük csak arra elég, hogy az adott időszakban elvegetáljanak. Sokuknak még álmaik sincsenek, mert azt is luxusnak tartják.

"Minek álmodni, álmodozni, ha úgysem valósulhat meg?"

 

Egyszer azt mondta egy sokat látott, sokat tapasztalt ember, hogy mindenkinek kell egy jövőkép, amiért érdemes élnie. Aztán megkérdezte:

Téged mi mozgat? Te miért akarsz élni? Mi hajt? Mi az a motor, amiért még mindig nem adtad fel?

 

Elgondolkodtam, és ezzel együtt alakult ki bennem a kép, áhítat egy új jövőre, amivel megvalósíthatom az álmaimat. Az álmaimat, amik nekem is és neked is vannak. Gondoltál már valaha arra, mit tennél, ha megnyernéd a Lottót? Mire költenéd azt a rengeteg pénzt? Biztosan eszedbe jutott, mennyi mindenen változtatnál, és hány emberen segítenél, mert lenne miből.

Házat építenél? Családot alapítanál? A szüleidnek segítenél? Új autót vennél? Utazgatnál? Kicserélnéd a ruhatáradat? Új iskolába íratnád a gyermekedet? Megvennéd a hőn áhított motorkerékpárt? Elindítanád saját üzletedet? Belevágnál valami egészen újba?

Mi lenne az álom, ami miatt elhatározásra jutnál, hogy tegyél valamit a célod elérése érdekében? Mi lenne a mozgatórugója, hogy végre belásd, lehet még olyan jövőd, amilyet elképzeltél magadnak és a családodnak?

 

   1. -  Első körben, nincs is más dolgod, mint elővenni egy füzetet, és leírni azt a néhány gondolatot, amit a fenti kérdésekre válaszolnál, vagyis: Mi a jövőképed? Mi az álmod? Mit akarsz még elérni az életben? Mik a céljaid? Írd le, rajzolj vagy ragassz mellé képeket, és tudatosítsd magadban, hogy nap mint nap ezért dolgozol!

Legyél célorientált, tervezz és dönts!

 

Vannak, akik céljaik mellé dátumot írnak, és mint egy feladatot feladják maguknak, hogy az adott időszakig sikerül megvalósítani az adott álmot. Mások nem merik bedatálni, mert túlságosan félnek, hogy képtelenek véghez vinni.

Nem számít, melyik variációt készíted el, azt az egyet tudnod kell, saját jövődért te magad vagy a felelős, és épp ezért, az álmaid, a terveid megvalósításáért is. Ezért, ha megálmodod, csak rajtad múlik, valósággá válik-e.

   2. - Képes vagy változtatni magadban? Képes vagy másképp gondolkodni, mint eddig? Képes vagy más szemmel látni a világot? Képes vagy elvonatkoztatni a földhözragadtságból, amiben eddig éltél?

Ha arra kérnének, gyárts kifogásokat, hogy miért NEM változtatsz, mennyi indokot tudnál felsorolni? S ha arra, hogy gyárts érveket, amiért változtatnál, hány okod lenne?

   3. - Szeretnél szabad ember lenni? Szeretnél heteken át nyaralni, s nem azon aggódni, hogy miből fogod kifizetni, vagy miből fogsz utána megélni? Szeretnél egy biztos anyagi hátteret? 

Hasonlítsd össze mostani életedet azzal, ahogy élni szeretnél! S ha megvan a célod, leírtad az álmaidat, érdemes elindulnod a megvalósítás útján.

Hogyan? Mutatok egy lehetőséget: KATT IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://angelssylvia.blog.hu/api/trackback/id/tr3312667641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása