Knizner B. Sylvia

Egy asszony tollából

Egy asszony tollából

Olvasószerkesztőt keresek

2017. február 26. - Angel.sylvia

Néha van úgy, hogy az ember bizonytalan, hogy úgy érzi, nem bírja egyedül, és kell valaki, aki támogatja, segíti a munkáját. Ám lehet, hogy csupán kíváncsi, hányan állnának mellé, kik szeretnének részt venni egy érdekes, és nagy kihívást jelentő projektben.

Persze, ha rólam van szó, mi más lehetne a dolog mögött, mint egy készülő kézirat. A feladat pedig, ami egyszerre könnyű és nehéz, élvezetes és felelősségteljes, hogy a készülő oldalakat egy lelkes és könyveket bújó olvasó, a maga olvasói szemével értékelje, a felmerülő hibákat jelezze, esetleg ötleteivel, észrevételeivel javítsa.

Hogy lássuk, miről is ez pontosan:

dante.png

Egy készülő könyv mindig nagy kihívást jelent, hiszen meg kell felelnie mindenféle szempontnak. Ezek közül alapvető a lektori, a szerkezeti követelmény, a helyesírás, a téma, a mondanivaló... Több kézirat kikerült már a kezeim közül, és bizony akad olyan, amit utólag elolvasva kijavítanék. (Persze meg is teszem majd. :) ) Sok esetben ezekre a hibákra az író sem jön rá azonnal, hiszen beleéli magát a történetbe, és elveszik a történések sűrűjében. A szavak, mondatok használata kívül esik ezen, és talán a hatásfok miatt, azonnal fel sem fogja, mit és hol rontott el. Azután, mikor már letisztul benne a történet, újra és újra olvasva rádöbben, mit kellene változtatni.

A celebeknél sztároknál, befutott íróknál ez megoldott, mert a kiadó csapata megoldja ezen problémát, de aki nem szerződött, maga kell, hogy megtalálja a gyógyírt a problémára.

Ezért hát olvasószerkesztőt keresek. Olyan lelkes és olvasni szerető egyének jelentkezését várom, akik szívesen elolvasnák a már kész oldalakat, elmondanák véleményüket, és külön jegyzetben leírnák javaslataikat, a talált hibákat, és bármit, ami segíthet.

Itt jelzem, hogy nem megalázó kommenteket várok, ahogy az a mai világban igen elterjedt, hanem építő jellegű kritikát, vagy támogató segítséget.

És a piszkos anyagiak:

Természetesen senki nem dolgozik ingyen, és mivel egy készülő könyvről van szó, ami elakadhat, húzódhat akár hetekig, hónapokig, a segítő kezeknek egy ingyenes, nyomtatott példány lesz majd a fizetsége, és természetesen, nevük szerepel majd a könyvben, mint olvasószerkesztőké.

Jelentkezni a facebookon, üzenetben: --> itt!

 

És, hogy lássátok, miről is van szó:

suttogo_felelem.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://angelssylvia.blog.hu/api/trackback/id/tr6412295657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása