Knizner B. Sylvia

Egy asszony tollából

Egy asszony tollából

A végzetem

2015. október 25. - Angel.sylvia

A történet lehetne akár egészen hétköznapi. Kritikái megosztóak, de épp ezért különleges és érdekes a könyv. A könyv, ami valójában három kötetből áll, s még egy könyv kapcsolódik szorosan hozzá, melyet egykori kedves barátom írt.

Minden egyes rész lezár valamit, s elmond egy újat. Én egy fiatal lány, és egy jobb sorsra érdemes bűnöző szemszögéből láttattam a dolgokat, míg T.B. megírta az érem másik oldalát, vagyis a kegyetlen apa, Vazul szemszögét. Érdekes kettősség mindez, de élvezetes kettősség.

Előszó:

"A nők férfiideálja más és más, de tény, hogy az alfahímek vonzzák leginkább a lányokat, asszonyokat. Ők azok a vezető, macsó típusok, akik maguk alá rendelik partnereiket, és csak akkor szelídülnek meg valamelyest, ha megtalálják azt az nőt, aki képes hatni rájuk. A történet ezen gondolatok alapján készült, és leírja egy lány végzetét, sorsának beteljesülését egy olyan férfi oldalán, aki tipikus vezető, egyszóval alfahím.

Különös és nagyképű dolog azt hinni, hogy bárkit képesek vagyunk megváltoztatni, a saját és a társadalom elvárásainak képére formálni. De legyen ez a dolog bármilyen hatalmas kudarcra is ítélve, mi mégiscsak megpróbáljuk, mert aki fontos nekünk, azt szeretnénk megőrizni, dédelgetni és büszkélkedni vele. Azt akarjuk, hogy beilleszkedjen az életünkbe, és elfogadja mindennapi világunkat. Ő legyen az, aki a filmekben az éppen aktuális, általunk rajongott sztár valós megtestesítője. Vagy ha nem is ez, de legalább a mi hétköznapi hősünk legyen, aki megfelel minden – az életünk alatt ránk ragasztott – béklyóba kötött elvárásunknak. Van, akinek nem okoz gondot mindez, és eleget tesz olykor hóbortos álomképünknek. Ám akad olyan is, aki nemhogy megváltozna értünk, de minket próbál a saját életéhez igazítani. Ők azok az erős jellemek, akiket még maga a társadalom sem képes befolyásolni, mert úgy élik az életüket, ahogy nekik tetszik."

Tartalom:

Egy elhagyatott családi házba beköltözik egy vagány, magának való, komor férfi. Kinézete mindenkit levesz a lábáról, de neki határozott, kitűzött célja van. Elrabolni egy gazdag lányt, hogy az apjától váltságdíjat követelhessenek. A bonyodalom azonban akkor kezdődik, mikor végül nem egy, de két lány kerül kalitkába, akik közül csupán egyért fizetnek, a másik pedig teljesen feleslegessé válik. Ám a halál gondolata ellen csupán egyetlen megoldás kínálkozik, és a lány pénz helyett felajánlja az egyetlen dolgot, amije van, önmagát...

A férfi él a lehetőséggel, s az alku alapján kimenekíti a lányt, mielőtt baja esne, és elviszi magával...

 

Ide kattintva megnézheted, s megvásárolhatod a könyvet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angelssylvia.blog.hu/api/trackback/id/tr868018225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása