Knizner B. Sylvia

Egy asszony tollából

Egy asszony tollából

Ajándékozz egy könyvet!

2015. december 08. - Angel.sylvia

Néhány napja egyik barátnőm kiírt egy posztot a facebookon, ami azonnal megmozgatta a fantáziámat, és arra ösztökélt, hogy én is részese legyek annak a kis jónak, amit a feladat alapján tenni kell.

Íme a "játék", ami így karácsony környékén, inkább ajándékozás.

Ajándékozz egy könyvet!
Úgy döntöttem, részt veszek egy érdekes játékban, amire nektek is szeretnék meghívókat adni! Az egyik dolog, amiért beszálltam, hogy egy könyvvel örömet szerezzek egy gyereknek. Legrosszabb esetben bukom a postaköltséget. Mert, ha az én gyermekem egy könyvet sem kap, amelyik gyerkőcnek én küldtem, biztosan örülni fog. Már ezért megéri játszani, s azért is, mert közeleg a karácsony.


A játék menete: Egyetlen EGY könyvet kell elküldened - a nevet, címet,életkort levélben kapod -, és a te fiad, lányod, unokád, unokahúgod vagy unokaöcséd 36-ot fog visszakapni (ha minden jól megy és mindenki folytatja). Választhatsz akár az online könyvesboltokból is, vagy egy már meglévő saját könyvedet is küldheted, ha nem túl szakadt.
Gondolj bele, mekkora öröm lesz a gyerkőcnek minden nap nézni a postaládát, mikor érkeznek meg a könyvei. Meglepésnek, karácsonyi ajándékként is kiváló.


Segíts te is, hogy egy gyermek boldog legyen!

 

Részemről teljesítettem a kiírtakat, de megdöbbentett, hogy az ismerőseim közül senki nem akar örömet okozni másoknak, és egy - valóban EGYETLEN EGY - könyvvel boldoggá tenni egy kisfiút, egy kislányt vagy egy kamaszt. Hiszen a játék kórhatártól független, nem számít, hogy az ajándékozott gyermek épp 1 éves vagy 18. Épp ezért a neve és címe mellé, a kora és érdeklődési köre is fel van tüntetve, hogy az ajándékozó tudja, milyen könyvet küldjön.

Be kell, hogy valljam, csalódtam. Mert bár ez sem különb egy piramisjátéknál, mégis rengeteg haszna van. Csupán két szintes, és nem önző érdekek vezérlik, hanem az ajándékozás öröme, ahogy elképzeljük, milyen boldog is lesz az a gyermek, aki kézbe kapja az általunk küldött könyvet. Hiszen, lehet olyan csemete is, akinek ez lenne az egyetlen ajándék, amit kap.

A másik rész pedig: a mai világban, mikor az elektronika, a számítógép elveszi a fiataloktól az olvasás örömét, a fantáziájuk táplálásának a kulcsát, egy ilyen játék maga a megváltás.

Vajon lesz olyan köztetek, aki szintén így gondolja? Vagy mindenki elmerül a saját világában, kizárva másokat? Pedig a legjobb dolog az életben, nem kapni, hanem adni.

 

olvas-lany4.png

A bejegyzés trackback címe:

https://angelssylvia.blog.hu/api/trackback/id/tr828148444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása