Knizner B. Sylvia

Egy asszony tollából

Egy asszony tollából

Karácsonyi filmajánló gyerekeknek

2015. december 17. - Angel.sylvia

Ha karácsony, akkor az leginkább a gyerekek várva várt csodája. Ezért is ajánlom mindenkinek a figyelmébe Samantha karácsonya című filmet, mely egy kislány életén át mutatja be a zsarnokságot, a kétszínűséget, a fájdalmat, a barátságot, a szülői türelmet, és az önzetlen szeretetet. Olyan tanulságos történet, melynek kissé abszurd a vége, mégis felemelő, szívet melengető.

A film egy jó házból való árva kislányról szól, aki a nagymamájával él. Találkozik egy hasonló korú cselédlánnyal és annak két kishúgával. Az apjukkal érkeztek dolgozni. A két lány örök barátságot köt, ami még akkor is kitart, mikor Samanthát nagybátyja és annak ifjú felesége magával viszi New Yorkba.

Hamarosan kiderül, a három lány árván maradt, ugyanis apjuk egy betegségben meghalt. A gyerekek árvaházba kerülnek New Yorkba, egy olyan helyre, ami ridegebb a leghidegebb jégsziklánál is.

Mikor Samantha tudomást szerez erről, kétségbe esik, és minden áron segíteni akar. Megszökteti három kis barátját, és a nagybátyja házában bújtatja őket. Még szökésükkor szemtanúi lesznek, hogy az árvaház vezetője zsebre teszi az adomány jó részét, ám az asszony ezzel is Samanthát vádolja meg.

Senki nem jön rá a gyerekek jelenlétére a házban. Az idősebbik, Nelly, dolgozni kezd egy gyárban, ahol gyerekeket dolgoztatnak kegyetlen bánásmóddal. Ám amikor Samantha érte megy, mert húga megbetegedett, otthagyja a munkát.

Már nincs visszaút. Samantha elmeséli nagybátyjáéknak, hogy ő szöktette meg az árvákat, és a segítségüket kéri, mindent egy lapra téve, hiszen ezzel kockáztatja, hogy akár el is veszítheti őket. Ám nagybátyjáék jószívűsége, szeretete megment mindenkit. Az árvaház igazgatóját menesztik, és ezáltal egy boldogabb gyermekotthonná alakul. A három árvát pedig örökbe fogadják.

Boldogan élnek, míg meg nem halnak.

.............

Ez az a film, amit minden gyereknek látnia kell, hogy átélhesse, megérthesse általa, hogy milyen önzetlennek és kedvesnek lenni, hogy milyen az igazi barát és az igazi szeretet.

A bejegyzés trackback címe:

https://angelssylvia.blog.hu/api/trackback/id/tr388179480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása