Knizner B. Sylvia

Egy asszony tollából

Egy asszony tollából

Vámpír kontra jóság

2015. szeptember 18. - Angel.sylvia

Számomra Buffy a vámpírok rémével kezdődött a "szerelem". Aztán Angel, majd a Holdfény vetette rá bélyegét kíváncsiságomra. Az után láttam a Vámpírnaplók néhány részét, s végül az Alkonyat következett. Nem azt mondom, hogy rabja lettem egy ilyen "jószívű" vámpírnak, de megmozgatta fantáziámat egy karakán, vérszomjas, de a jó oldalon álló karakter. Ám egyedül nem sokat érne, így adtam mellé egy nőt.

Ezidáig a történet szokványos lehet, de... nálam az elején az a bizonyos nő csupán egy hat éves kislány.

Sana, akinek apukája látnoki képességekkel rendelkezik, maga is érez, lát dolgokat. Érzi, hogy a sötét hajú férfi, akivel apukája esténként dolgozik, különös, nem egészen emberi, mégis megbízható és becsületes. Álmában pedig látja, hogy az apját két torz arcú szörny megöli. Felriad, és az apját keresi, hiába. Végül lemászik a szobája melletti óriási fáról, és ő maga megy megkeresni. Érzi, és végül rá is talál... holtan. Mielőtt a rendőrök megakadályozhatnák, hozzáér az élettelen testhez, és mintha csak vele magával történne, látja apja halálának minden mozzanatát, ahogy gyilkosait is, akikkel hamarosan személyesen is találkozik.

Itt bukkan fel egy újabb erőteljes karakter, egy ember, aki egy távolabbi városban rendőr. Patrick, Sana nagyapjának barátja és volt kollégája. Azonnal a védelmébe kell vennie a gyermeket, és bár nem tudja, mivel áll szemben, de zokszó nélkül megteszi.

Sana azonban nincs sehol biztonságban. Mikor éjjel kiszökik a házból, hogy a temetőben, apja sírja mellett keressen menedéket, ugyanazzal a két szörnnyel akad össze, akiket már a látomásában is látott. Ám a leghatásosabb védelmet kapja, apja éjszakai kollégájának óvó erejét, Darkot.

Dark, mint ahogy gondolom kitaláltátok már, vámpír. Sana apja bízta meg azzal - mivel saját halálát előre látta -, hogy vigyázzon a gyermekére. Dark pedig megtesz minden tőle telhetőt, hogy betarthassa ígéretét. Segíti, tanítja a kislányt, óvja még a széltől is, legfőképpen pedig a zűrös ügyektől. A látomásainak utána jár, de nem hagyja, hogy a gyermek belekeveredjen bármelyik ügybe.

Azután...

A kislány felnő, új iskolába kerül. Ám nem örülhet sokáig a békének és nyugalomnak, mert egy "hiba" végül a jó vámpírból rosszat csinál, és Sana ellen fordítja az apja által megbízott védelmezőt.

Sana Patrick segítségét kéri, és meg is kapja. Olyannyira, hogy sikerül visszafordítaniuk a rosszat, hogy ismét győzzön Darkban a jó. Ám a vámpír már nem bízik magában, és a nagyapjához küldi a lányt, hogy minél távolabb legyen tőle.

Sana elutazik, messze hagyja Darkot, vele pedig a szíve egy darabját. Ugyanakkor kap egy másikat, egy komoly, érett, megfontolt rendőrét, Patrikét. Bár Patrik nem lát benne mást, csak barátja unokáját, lassan mégis oltalmazójává, titkának őrzőjévé, majd segítőjévé válik. Még ha meg is tesz mindent, egyet mégsem tud egyikük sem megakadályozni: Darkot elnyeli az örök körforgás.

letoltes_1.jpg

Persze mindez nem itt ér véget, mert sokkal több van benne... sokkal több...

A bejegyzés trackback címe:

https://angelssylvia.blog.hu/api/trackback/id/tr647795680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása