Knizner B. Sylvia

Egy asszony tollából

Egy asszony tollából

Kitérő: migránsok, menekültek, bevándorlók

2015. szeptember 11. - Angel.sylvia

Úgy hiszem, a mai időkben a csapból is a bevándorlók folynak. Egy kicsit szeretnék én magam is véleményt mondani. Nem találkoztam velük, nincs tapasztalatom, de látok és hallok dolgokat, videókat, képeket.

Először is, egy közösséget egyben elítélni emberileg méltatlan hozzáállás. Aki azt mondja, minden migráns gyűlölködő terrorista, téved. Külön kell(ene) választani azokat, akik valóban menekülnek a harc, a háború, az elnyomás, az éhezés, a halál elől, és külön azokat, akik ezen a címen talán valóban terroristák, és belülről akarják szétrombolni az uniót.

Mert milyen menekültek azok, akik márkás cuccokban érkeznek, eldobálják az ételeiket, szemetet, mocskot hagynak maguk után? A menekült, aki heteken át gyalog megtette az utat, szakadt, piszkos ruhában van, minden falat ételre és korty vízre vigyáz, kevéske holmiját magához veszi, és mindig készenlétben tartja. Nem ez lenne a logikus?

Mit tennék, ha én lennék menekült?

Bizonyára el sem jutottam volna idáig, vagy ha mégis, nem hőbölögnék, nem randalíroznék, hanem megköszönném, és hálás lennék minden segítőnek. Ti nem így viselkednétek?

Magyarázhatjuk azzal, hogy fáradtak, elegük van stb. azért türelmetlenek. Ám mindenki tudja, ez nem mentség, főleg ha belegondolunk abba, szinte mindenhol a segítő kéz nyúl feléjük.

Mit látunk mégis?

Hazánkat összetiporják, beszennyezik a migránsok. Nem mutatnak tiszteletet sem segítő szándékunk, sem szokásaink, mindennapjaink iránt. A Keleti pályaudvar rendre szeméttel, hátrahagyott holmikkal teli, a diákok nem mernek hazamenni a fővárosi iskolákból, az autópályán forgalmi dugó alakul ki miattuk és még sorolhatnám.

A minap már olyan videóüzenet keringett a közösségi oldalon, hogy üzentek az Iszlám Állam németül üzent szimpatizánsainak, hogy "Mészároljátok le a hitetleneket!"

"Minden, amire szükségetek van, egy nagy kés, aztán menjetek ki az utcára és mészároljatok le minden hitetlent, aki az utatokba kerül" - hangzik el a  Vocativ által idézett felvételen. (http://kolozsvaros.ro/web/kolozsvaros/-/az-iszlam-allam-uzent-europai-tagjainak-meszaroljatok-le-a-hitetleneket-)

Itt nem attól kell félnünk, hogy lassan ellepnek bennünket a menekültek, és kishazánkban kisebbség leszünk, hanem attól, hogy már azok sem, mert idő előtt meghalunk egy öngyilkos merénylő által.

crosshair-97971_640.jpg

Lehet szépíteni, lehet belemagyarázni, de sajnos az igazi menekültek mellől nem lehet kiszűrni azokat, akik egészen más szándékkal érkeztek. Mert vannak igazi menekültek, ezt nem tagadom. Szánalomra méltó, szívet facsaró szerencsétlen családok kisgyermekekkel. Idősek, akik erőltetett menetben tették meg az utat idáig. Asszonyok, akik csecsemőikkel karjaikon jöttek. Mellettük azonban ott vannak azok, akik szítják a tüzet, nem hajlanak a szép szóra, akaratosak, makacsak, és a segítséget nem megköszönik, de le is köpik azt, aki megpróbál az utukba állni.

Mindezt pártállástól függetlenül mondom, mert nem lobbizok senkinek. Ez csak a véleményem, abból, amit látok és hallok.

A bejegyzés trackback címe:

https://angelssylvia.blog.hu/api/trackback/id/tr767774584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása